Om Oss

Vilka är vi?

Vi som driver Kulans Katthotell heter Annica & Nico Nauta, vi är hängivna djurmänniskor, katter och hundar har i stort sett alltid funnits i våra liv och är en naturlig del av vår vardag. Vi har båda erforderlig utbildning att driva katthotell och tillstånd från Länsstyrelsen att driva katthotell.
Annica har huvudansvaret för hotellet men kvällar och helger hjälps vi åt med att ta hand om våra gäster.
Vår ambition är att våra gäster ska få en lugn och trivsam vistelse och gärna återvänder.

Vem är Kulan?

Stortassens Hercules, allmänt kallad Kulan en ståtlig maine coonherre som lämnade oss 2022.
Han var en riktig livsnjutare och levde tillsammans med sin syster Stortassens Harmonie, Electra som också lämnade oss 2022, här i Smacka.

Kulan ville alltid vara med på ett hörn även om han var lite blyg. Han var mycket imponerande i sin storlek, men det var Electra som bestämde här även om hon valde att hålla en lägre profil i hotellverksamheten.

Utbildning

Grundkravsutbildning katt

Jordbruksverket ställer idag kunskapsskrav för de personer som ska bedriva kattpensionat eller katthem, eller jobba med katter på annat sätt. Innehållet i denna kurs är gjord efter Jordbruksverket rekommendationer. På kursens föreläsningar så får du svar på varför katter gör som de gör och varför det många gånger kan bli fel. Vi går igenom följande:

Katters beteendebehov och etologi
Doftkommunikation
Stress hos katt
Smittspridning och sjukdomslära
Problemkatter och problemkattägare
Raskunskap
Djurskyddslagstiftningen

PawPeds G1

Nu har jag förkovrat mig ytterligare och tagit min examen i grundkurs 1 som ordnas av PawPeds, lärorikt och roligt!
"PawAcademy educates cat owners. One of PawPeds's goals is to increase the knowledge about the cat, its behaviour, care, and breeding"
Jag har fått mer kunskaper om bland annat anatomi, beteende, säker kattmiljö och vanliga sjukdomar.
För er som är intresserade finns mer att läsa här:
http://www.pawpeds.com/pawacad…/courses/…/g1students_se.html

Katters personlighet och kommunikation, 7.5 hp

fristående kurs, Linköpings Universitet

I kursen behandlas kattens plats i det taxonomiska trädet och dess evolution, vilket inkluderar tamkattens relation till vilda kattdjur. Kattens domesticering och historia som husdjur beskrivs baserat på aktuell forskning. Kattens personlighet och psykologi täcks. Fokus läggs på kattens rika språk (vokaliseringar) och deras karaktäristik (fonetiskt, akustiskt, funktionellt), men även hur kattens övriga sinnen spelar roll i interaktionen med människan och andra djur (hörsel, syn, luktsinne, doftmarkeringar, kroppsspråk etc).

Press

Corren

Under sommaren 2017 kom Corren hit och gjorde ett reportage i textform och en liten film, tryck på knappen nedan för att läsa och titta!

Hemmets Journal

Under sensommaren 2017 kom Hemmets Journal på besök, så roligt, länk till websidan nedan.

The Maine Clubs medlemsblad