Villkor för vistelsen

Katterna på bilderna nedan har inget samband med texten.

Vaccination

Våra gäster måste ha giltig vaccination mot kattpest och kattsnuva. Lika viktigt för din egen katt som för övriga gästers skull.
Kontrollera din katts vaccinationsstatus i god tid innan vistelsen och skicka en bild av den till oss så kan vi stämma av statusen!  Om din katt har ogiltig vaccination kan vi tyvärr inte ta emot din katt.
Kontrollera att föregående vaccination inte är äldre än ett år, behöver den förnyas, måste det göras senast 2 veckor innan vistelsen.
Om er katt inte är vaccinerad sen tidigare är det hög tid att tänka på det. Inför eventuell hotellvistelse krävs då två vaccinationer med 3-4 veckors mellanrum, samt att det bör gå 2 veckor efter andra vaccinationen innan man checkar in, så det behövs lite planering.
Kulans Katthotell har samarbete med Anicura Djurdoktorn och Anicura Jägarvallens Djursjukhus.
www.anicura.se/djurdoktorn-i-linkoping
www.anicura.se/jagarvallens-djursjukhus

Hälsa

Att din katt är fullt frisk när du lämnar den hos oss är naturligtvis ett krav, detta för kattens egen skull samt för att den inte ska smitta någon annan katt. Tänk även på att avmaska din katt innan vistelsen om du ser att den har mask.

Ålderskrav

Katten bör vara över 5 månader för att vara gäst hos oss.

Sociala medier

Vi kan komma att publicera bilder på din katt på sociala medier, presenterad med tilltalsnamn, vill du inte det så meddela oss.

Trivsel

Du är välkommen att ta med kattens favoritleksak, filt eller annat som doftar hemma. Vi använder dessutom Feliway för att förstärka en trygg och harmonisk tillvaro för dina katt. Endast katter från samma familj får dela rum och detta under förutsättning att de är goda vänner.


Transportbur

Det är viktigt att din katt anländer till hotellet i en transportbur. Denna lämnas kvar hos oss under vistelsen och är nödvändig fall vi av någon anledning tvingas utrymma lokalen. Kontrollera noga att buren är hel och rymningssäker.

Kastrering

Könsmogna hankatter måste vara kastrerade för att kunna vara gäster på hotellet. Könsmogna honor som ej är kastrerade kan börja löpa vid vistelse på kattpensionat då de kan stimuleras av de andra katternas dofter. Här kräver vi p-piller, rådgör med din veterinär.

In- och utcheckning

Det är viktigt att du följer angivna/överenskomna tider för in- och utcheckning. Vi försöker att ha fasta rutiner så att våra gäster ska ha det så lugnt och stressfritt som möjligt.

Tillstånd och ansvarsförsäkring

Vi innehar tillstånd enligt 16 § Djurskyddslagen att driva katthotell. Vi har en ansvarsförsäkring via Folksam.

Betalning och avbokning

Sjukdom

Vi tillämpar förskottsbetalning via bankgiro eller Swish. Vi behöver din inbetalning senast 14 bankdagar innan vistelsen. Om du avbokar utgår en administrativ kostnad om 150 kr. Vid avbokning senare än 14 dagar innan vistelsen utgår ingen återbetalning.
Vi hanterar inga kontanter!
Vi kontrollerar dagligen att din katt verkar frisk och beter sig normalt. Om katten under vistelsen skulle bli sjuk kontaktar vi veterinär för bedömning av vård på klinik.
Vi samarbetar med Anicura och tar oss snabbt till en klinik om det skulle behövas. Vi försöker naturligtvis nå kattens ägare först men kattens behov går först, är vi det minsta tveksamma om kattens tillstånd och inte når ägaren åker vi omedelbart till veterinär.
Kattens ägare förbinder sig att senast vid utcheckningen betala samtliga eventuella uppkomna kostnader för veterinärvård samt resekostnader. Tänk på att det kan bli kostsamt om din katt inte är försäkrad.

Villkor

I samband med incheckning får du skriva under att du tagit del av och godkänner fullständiga villkor. 
Gäller även information om GDPR som du hittar nedan.